SUPER u kampanji „Obrazovanje je važno“

Delegacija Evropske unije u Srbiji pokrenula je nacionalnu promotivnu kampanju pod sloganom „Obrazovanje je važno“ o podršci EU sektoru obrazovanja u Srbiji u partnerstvu sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Kampanju su zvanično najavili ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić i ambasador Sem Fabrici, šef Delegacije EU u Srbiji, gostujući na RTS1 u jutarnjem programu, 23. novembra 2020. 

SUPER projekat uključen je u aktivnosti nacionalne kampanje. Kreativnim radom sa decom, predškolske ustanove moći će da dostavljaju grupne dečije radove, crteže, video zapise i da na taj način pokažu da je vrtić inspirativna sredina za integrisano učenje, da je vrtić za svu decu. 

Evropska unija, kao najveći donator u Srbiji, podržava modernizaciju sistema obrazovanja i usklađivanje sa standardima i praksama zemalja EU. Od 2003. Evropska unija donirala je za reformu sektora obrazovanja više od 100 miliona evra – za unapređenje predškolskog vaspitanja i obrazovanja, reformu srednjeg stručnog obrazovanja, obrazovanja odraslih,  renoviranje i opremanje škola i fakulteta, podršku inkluzivnom obrazovanju.

Kampanja "Obrazovanje je važno" trajaće narednih mesec dana.

Više informacija o kampanji na www.euzatebe.rs/obrazovanje i na društvenim mrežama EU u Srbiji.

Last updated: 18. April 2024. 16:29