Omladinska kulinarska laboratorija

Mladi kao ciljna grupa

Direktna ciljna grupa su mladi ljudi iz Srbije (Kikinda i 6 opština regiona Severnog Banata) Makedonije, Hrvatske, Kosova *, Mađarske i Rumunije. Svi iz različitih etničkih zajednica i različitih društveno-ekonomskih pozadina su osposobljeni da identifikuju i razumeju prirodu i oblike diskriminacije, njene uzroke i posledice i da koriste postojeće mehanizme sprečavanja, podrške, prevazilaženja i zaštite na inovativan način i kroz inovativne metode koje nisu tipične za osobe tog uzrasta. Mladi razvijaju veštine i kreativne tehnike, poput korišćenja gastronomskih veština, kako bi promovisali i širili vrednosti tolerancije i anti-diskriminacije u svojim lokalnim zajednicama. Kroz kulinarske događaje u kojima se poboljšava međusobno razumevanje različitih grupa (zasnovano na etničkim, ekonomskim i drugim razlikama), promoviše se i razumevanje vrednosti različitosti, multikulturalizma, tolerancije, poverenja, saradnje i otvorenosti u multietničkom društvu .


Mladi razvijaju veštine i kreativne tehnike, poput korišćenja gastronomskih veština, kako bi promovisali i širili vrednosti tolerancije i anti-diskriminacije u svojim lokalnim zajednicama. 

Last updated: 7. Novembar 2024. 16:38